Home

Nieuws 1953 x bekeken 2 reacties

Suiker Unie stapt in windmolens

Dinteloord - Suiker Unie en de Raedthuys Groep gaan samen een viertal windmolens laten bouwen en exploiteren op het terrein van de suikerfabriek in Dinteloord. Raedthuys produceert en levert zonne- en windenergie uit Nederland. Suiker Unie produceert naast suiker ook groen gas op basis van reststromen.

De suikerfabriek is onderdeel van foodcluster AFC Nieuw Prinsenland waar ook een bedrijventerrein voor voedingsbedrijven en een glastuinbouwgebied toe behoren. De windmolens worden onderdeel van een windpark met in totaal zeven windturbines dat op het terrein wordt ontwikkeld. De windturbines leveren in totaal 36,3 miljoen kWh per jaar op, gelijk aan het energieverbruik van ruim 10.000 huishoudens.
De komst van de windturbines betekent een vermindering van 20.000 ton CO2 emissie per jaar.

Laatste reacties

  • Windenburg

    als er geen subsidie op die molens zat,stond er niet 1 windmolen in Nederland.

  • Dandy

    In reactie op Windenburg, vanwaar weet jij dat zo zeker? Van windenergie weet je zeker dat het geen input behoeft en wel heel veel hoogwaardige energie oplevert wat direct ten goede komt aan onze economie. Gebruik van fossiele energie was nog concurrerend als je de grote naijleffekten t.a.v. klimaat en gezondheid niet meerekent. Bedenk eens een andere vorm van energieopwekking die echt wat voorstelt, praktijkrijp is en zo rendabel is, ook zonder dat beetje exploitatiesubsidie wat op ieder duurzame vorm van energieopwekking zit.(SDE) Creëer zo je eigen mini-gasbel zonder de negatieve effecten en we profiteren zo allen mee. Denk genuanceerd!

Of registreer je om te kunnen reageren.