Home

Nieuws 984 x bekeken 1 reactielaatste update:20 jun 2014

Subsidie voor fijnstofmaatregelen

Den Haag- Kleine en middelgrote landbouwondernemingen die de uitstoot van fijn stof op hun bedrijf met minstens 25 procent willen verminderen kunnen hiervoor subsidie krijgen. De openstelling van de subsidie Fijnstofmaatregelen is van 1 april 2013 tot en met 15 mei 2013.

Het ministerie van Economische Zaken stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor deze subsidie. Per aanvraag wordt maximaal 55 procent vergoed van de kosten die onder de subsidie vallen, met een maximum van 400.000 euro per aanvraag.

De subsidie is voor investeringen in één of meer technieken die de uitstoot van fijn stof met minstens 25 procent verminderen. Kosten die onder de subsidie vallen zijn de materiaal- en techniekkosten. Denk aan filterwanden, hardware en software of een mestdroogsysteem. Er is ook subsidie beschikbaar voor investeringen die het aantal overschrijdingsdagen vermindert. Denk hierbij aan het vervangen van verspreid liggende ventilatoren door ventilatoren op één emissiepunt.

Wie in 2009, 2010 of 2011 subsidie voor fijnstofmaatregelen aanvroeg kan onder bepaalde voorwaarden opnieuw subsidie aanvragen. Meer informatie over deze steunmaatregel is te vinden op mijn.rvo.nl.

Eén reactie

  • abtje

    Fijstof? Oja, in de stad achter een stadsbus:-)

Of registreer je om te kunnen reageren.