Home

Nieuws 720 x bekeken 1 reactie

Sterke toename Britse trekkerdiefstallen

Hull – In de maanden december en januari zijn meer dan 200 trekkers gestolen van Britse boerderijen. Dat was 35 procent meer dan in de voorafgaande maanden.

''Het probleem loopt de laatste maanden volledig uit de hand'', denkt Clive Harris van de onderlinge verzekeringsmaatschappij NFU Mutual.

Volgens Harris verdwijnen de meeste trekkers naar Polen. Ook Letland, Noord-Cyprus en Bulgarije lijken populaire bestemmingen. ''We hebben recent een aantal trekkers weten terug te vinden in Polen, waar de markt voor gestolen trekkers erg goed lijkt te zijn. Op dit moment verdwijnen de meeste echter gewoon uit beeld en weten we niet echt waar ze naar toe gaan.''

De toename is gemeld door de divisie voertuigendiefstal van de organisatie van politiecommissarissen Acpo. Volgens de cijfers beloopt de schade per geval gemiddeld rond de 30.000 euro. Acpo voegt daar aan toe dat de voorlopige gegevens over februari aanduiden dat de trend niet is verminderd. De toename is opvallend, omdat eerder in 2012 juist van een flinke daling sprake was. De politiechefs veronderstellen dan ook dat de recente golf diefstallen het werk is van één of meer goedgeorganiseerde bendes.

Eén reactie

  • abtje

    Je staat toch raar te kijken als je wilt instappen en er staat niks.
    In Nederland een tijdje de rage geweest om minishovels te stelen.
    Achterom komen en door het weiland naar de weg waar hij word ingeladen en op weg ging naar de havens in een container of naar het oosten.
    Sommige hadden tracking, het signaal verdween in de Rotterdamse haven of op een industrieterrein, en het signaal werd opeens weer geactiveerd in Polen of Marrokko of waar dan ook. Uit de container gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.