Home

Nieuws 1 reactie

Stallenbouw sinds eeuwwisseling op laagste niveau

Heerlen – Het aantal verleende bouwvergunningen voor nieuwbouw in de land- en tuinbouw ligt op het laagste niveau sinds de eeuwwisseling. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het aantal bouwvergunningen voor nieuwbouw lag in 2000 op bijna 2.200 stuks. De acht jaren daarna schommelde het aantal tussen de 1.600 en ruim 2.300. Vorig jaar bleef de teller staan op net geen 1.500. Er werden vooral minder vergunningen voor kassen, schuren, melkveestallen, varkens- en pluimveestallen en werktuigloodsen verleend. Het aantal renovaties of overige werkzaamheden aan gebouwen nam de afgelopen jaren ook af.

De geplande bouwsom van nieuw te bouwen agrarische bouwwerken lag in 2012 op ruim een half miljard euro. In de jaren 2007 en 2008 was dat rond 800 miljoen euro. In de eerste vijf jaren van de 21e eeuw bleef de totale bouwsom ruim onder een half miljard euro.

Eén reactie

  • abtje

    En dan te bedenken dat bij de meeste nieuwbouw het dierenwelzijn er vaak significant op vooruit gaat is ook dat een gemiste kans van de groene stakkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.