Home

Nieuws

Schotten blij met nieuwe eigenaar Vion UK

Edinburgh – "Dit nieuws is erg welkom voor de rood vlees sector na een periode van onzekerheid. De toewijding die 2 Sisters Food Group laat zien, is een duidelijk teken van het vertrouwen voor iedereen in onze sector en geeft ook vertrouwen in de verdere toekomst", dat stelt voorzitter Jim McLaren van het Schotse vleesschap Quality Meat Scotland.

McLaren doet dit naar aanleiding van de overname van de overgebleven Britse activiteiten van Vion door 2 Sisters Food Group. ‘’Dit is een volgende bouwsteen in een periode van herstructurering voor de verwerkingsindustrie, die de duurzaamheid op lange termijn van de sector zal ondersteunen.’’ McLaren vindt het daarbij wel noodzakelijk ‘dat de kritische massa bij de Schotse veehouderij behouden blijft.’
Tot de rood-vlees en kippenactiviteiten die Vion nu aan de collega heeft verkocht, behoort een reeks bedrijven in Schotland zelf. Eerder was daar veel ophef ontstaan over de sluiting van het varkensbedrijf Hall’s of Broxburn door de toenmalige eigenaar Vion. McLaren hoopt echter dat de andere bedrijven nu behouden kunnen blijven. Directeur/eigenaar Ranjit Singh van 2 Sisters is blij met zijn nieuwe aanwinst maar stelt wel dat de betrokken bedrijven nu een efficientieslag gaan maken: ‘’Onze eerste focus is om de prestaties te verbeteren, zoals we ook met succes hebben gedaan bij eerdere acquisities.’’ Verder wordt nu ook in de Britse vakpers gesteld dat het niet uitgesloten is dat de concurrentiediensten naar de transactie gaan kijken omdat 2 Sisters op zich al een sterke positie op de Britse markt voor kip innam.

Of registreer je om te kunnen reageren.