Home

Nieuws 345 x bekeken

Schoolklassen krijgen les in water

Arnhem - Vanaf vrijdag 15 maart gaan ruim 50 medewerkers en bestuurders van Waterschap Rijn en IJssel naar 75 scholen om 120 lessen te geven over water. Aanleiding voor deze actie is Wereldwaterdag op vrijdag 22 maart.

Van Holten tot Arnhem krijgen leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs les in waterbeheer. Waterschap Rijn en IJssel is niet de enige. In totaal geven 17 waterschappen zo'n 200 gastlessen in aanloop naar wereldwaterdag.

Nederland is grotendeels onbewoonbaar zonder goed waterbeheer. Tijdens de gastlessen gaan de waterschappers in op het belang van goed waterbeheer en hoe zij Nederland leefbaar houden. Daarbij komt zowel het regelen van de hoeveelheid water aan de orde, waardoor Nederland de veiligste delta ter wereld is, als ook het zuiveren van afvalwater.

In 1992 hebben de Verenigde Naties Wereldwaterdag in het leven geroepen om het belang van goed waterbeheer wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.