Home

Nieuws 410 x bekeken

Samenwerking Bayer CropScience en Biotrigo

Monheim – Bayer CropScience breidt de samenwerking met de Braziliaanse tarweveredelaar Biotrigo Genetica uit. De Duitse producent van zaad en gewasbeschermingsmiddelen kan volgens de deal in de toekomst beschikken over de nieuwe variëteiten die Biotrigo Genetica ontwikkelt. Financiële details zijn niet vrijgegeven.

“Onze overeenkomst met Biotrigo is een nieuwe stap richting een onderzoekplatform voor tarwegenetica van wereldklasse”, aldus Hartmut van Lengerich, hoofd Granen en Fungiciden van Bayer CropScience. “We hebben nu samenwerkingen met de beste partners in tarweonderzoek en veredeling wereldwijd.” Biotrigo zegt met het geld dat Bayer CropScience inbrengt programma’s te kunnen uitbreiden.
Volgens directeur tarweveredeling Edward Souza van Bayer CropScience is Biotrigo wereldwijd leidend in het combineren van een hoge opbrengst per hectare en resistentie tegen moeilijk te bestrijden ziekten. De overname helpt de onderneming uit Noordrijn-Westfalen ook aan een sterkere positie in Zuid-Amerika, waar ook concurrenten als Monsanto en Syngenta grote groeimogelijkheden zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.