Home

Nieuws 7 reacties

PvdD pleit voor inperken van de jacht

Den Haag - De plezierjacht moet zo snel mogelijk worden beëindigd, volgens de Partij voor de Dieren. Om dit doel te bereiken dient fractievoorzitter Marianne Thieme twee voorstellen in waardoor de jacht in Nederland vergaand beperkt zal kunnen worden. Zo moet de plezierjacht op wilde eend, haas, konijn, fazant en houtduif zo snel mogelijk te sluiten. Zodat er komend jachtseizoen geen enkel dier meer ‘vogelvrij’ hoeft te zijn, aldus de PvdD.

Daarnaast dient Thieme een initiatiefwetsvoorstel in om een einde te maken aan het in stand houden van verhuurde jachtrechten bij de verkoop van grond. Aan het doden van dieren louter voor het plezier van de jager moet zo snel mogelijk een einde komen, stelt de PvdD. Marianne Thieme: “Plezierjacht is wreed en veroorzaakt elk jaar opnieuw veel onnodig leed bij dieren. Komend jachtseizoen mag geen enkel dier meer vogelvrij zijn en daarom is er nu actie nodig”.

Laatste reacties

 • abtje

  Dieren maandenlang laten verhongeren is geen enkel probleem in de Oostvaardersplassen en in Noord-Holland, of was het Moord-holland?
  Een dier de kogel geven is veel humaner, maar mag niet. Stel je voor dat het de jager een glimlach onttrekt als hij een uitgehongerd dier uit zijn lijden verlost.
  Hoe ver sta je dan van de realiteit en zijn al die dieren slachtoffer omdat enkele dierenbeulen alles willen zien sterven en er zo lang mogelijk van willen genieten.

 • joannes

  Laat ze zich druk maken om de burgers die onnodig lijden. Voordat we dat hebben opgelost.... daarna kunnen we aan plezierjacht gaan denken. Trouwens, ik geloof niet dat er nog plezierjacht is in de zin zoals deze mevrouw doet voorkomen. Jacht is al jaren gecontroleerd via opleiding, vergunningen en rechten, en nodig om een onevenwichtige wildstand te beheersen. Gelukkig zijn er jagers die dit willen doen. Dat dit een sport genoemd wordt heeft meer met geschiedenis en groepen waarin gejaagd wordt dan met de werkelijke sportieve - lees competatieve- karakter maken. Ze heeft de voorpagina weer gehaald, zal het doel geweest zijn, met een voor de stadt onbekend en daarmee onbemind historisch en dicht bij de natuur staande activiteit.

 • XB

  Wanneer komt er nu eens een motie van Muts Thieme voor het per direct verbieden van luizencontrole op basisscholen, vliegenmeppers, ratten-muizengif, knuttenbestrijding, muggenbestrijding, mierenpoeder, etc. etc. We noemen het ongedierte, maar het betreft OOK dieren. Wil die grijns van Thieme wel eens zien als ze bijv. een teek bij haar zelf gaat verwijderen, of mag deze zich lekker volzuigen? Maar ja, bij zo'n aktie krijg je de burgers natuurlijk niet mee. Toch kunnen we in beide gevallen van schadebestrijding spreken! Landbouwvertegenwoordigers kijk hier eens goed naar.

 • gerrit.lammertink1

  Kom nou toch Marianne, wat gaan we nog meer verbieden? Dat jij Jaap zo ver hebt gekregen dat hij met jagen is gestopt is nog daar aan toe maar mag dan straks zelfs Koning Willem Alexander geen konijn meer schieten?
  Nee ga vooral zo door en we hoeven de PVDD niet eens meer weg te stemmen want je schiet jezelf wel in de voet

 • Bison

  Compleet geschift die Marianne,..ben blij dat ze in Holland zit.

 • J@gertje

  Voor mij is het heel duidelijk.
  Als de plannen van Thieme werkelijkheid worden en hiermee een verbod komt op het bejagen van de nu nog bejaagbare diersoorten haas, wilde eend, konijn, houtduif en fazant binnen het jachtseizoen, dan stop ik vanaf volgend jaar ook definitief met schadebestrijding.
  En ik denk dat ik niet de enige zal zijn.
  Met mijn extra vrijgekomen vrije tijd ga ik wel in Duitsland jagen.

  Zoals abtje al aangeeft, is het onbegrijpelijk dat Thieme achter het uithongeren van de dieren op de Oostvaarders plassen en de Amsterdamse Waterleidingduinen staat.
  De PvdD is helemaal geen partij voor de dieren maar een partij voor haar eigen stokpaartje.
  En dat is jagertje pesten.
  Maar Thieme doet haar best maar.
 • Mels

  Gert lammertink. Zou het bij Jaap en Marianne voor wat hoort wat zijn........;-). ?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.