Home

Nieuws 982 x bekeken 5 reacties

PvdA wil verder onderzoek naar gezondheidseffecten veehouderij

Den Haag - De PvdA wil dat de Gezondheidsraad verder onderzoek doet naar de gezondheidsrisico’s rond veehouderijbedrijven.

PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken heeft hierover vragen gesteld aan staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) en minister Edith Schippers van volksgezondheid. Aanleiding zijn de zorgen die het Bureau Gezondheid, Milieu en Veiligheid (GMV) van de GGD-en in Noord-Brabant en Zeeland heeft geuit over een nieuw te bouwen grootschalig melkveebedrijf in het Brabantse Oploo. Van Dekken vraagt de bewindslieden of ze de mening van GMV delen dat er extra maatregelen moeten worden genomen om de gezondheid van omwonenden te waarborgen.

Laatste reacties

 • agratax2

  Wanneer gaat de PvdA een onderzoek starten naar het gevaar van leven in zijn algemeenheid. Op het moment dat we geboren zijn, hebben we het grootste risico van het leven aanvaard; 'Dood gaan'.

 • jordi 1455

  boeren die tussen de beesten staan zijn over het algemeen minder ziek dan die stadse snuiters die op kantoor zitten.

 • agratax2

  jordi1455. Zie je maar weer hoe ongezond het leven in de stad is. of is het niet de stad is het meer de stedeling die geen weerstand heeft en geen immuniteit bezit tegen voor boeren normale kwalen.

 • lub tuf

  het gezondheidsrisico van pvda kamerleden op veehouderijbedrijven is vele malen groter. en die meneer op de foto kan wel een half jaartje veehouderij gebruiken, duuus.

 • Mels

  Mag ik een onderzoek naar de gezondheidseffecten van de PvdA op de landbouw in het algemeen?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.