Home

Nieuws 5 reacties

Prijzen voeding 1,4 procent hoger

Den Haag – De prijzen voor voedingsmiddelen lagen in Nederland in februari gemiddeld 1,4 procent hoger dan een maand eerder.

Ten opzichte van de corresponderende maand in 2012 liggen prijzen 2,7 procent hoger. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De prijs van fruit is ten opzichte van januari het hardst gestegen, met ruim 3 procent.

De prijs voor olie, boter en margarine lag 2,9 procent hoger terwijl voor groente en aardappelen 2,6 procent meer betaald is. De prijs van melk, kaas en eieren en vlees bleef vrijwel gelijk in prijs. De prijs voor voeding drukt de jaarlijkse inflatie die nu 3 procent bedraagt. In januari, toen prijzen nog 3,8 procent hoger lagen dan een jaar eerder, was voeding nog een aanjager van de inflatie. Ten opzichte van februari 2012 is de prijs van fruit alweer het hardst gestegen, met 9,9 procent.

Laatste reacties

 • Mels

  Mag ik concluderen dat we net aan de inflatie bijhouden?

 • Bloemestein

  hier zal wel de prijs bedoeld zijn die de consument betaalt, ik kan me niet voorstellen dat de producent dit erbij heeft gekregen.

 • Mels

  Ik hoopte eigenlijk van wel maar maakte me uiteraard geen illusies.....

 • hoekstra811

  tuurlijk niet,de producenten krijgen lastenverzwaringen in de vorm van dure diesel en hoge assurantiebelasting,trekkerkenteken en teeltvrije zones.Consumenten gaan nog steeds met het vliegtuig op vakantie en verzieken het milieu...

 • Hogeland

  a

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.