Home

Nieuws

Paardenvlees schandaal kost Frans bedrijf de kop

Feuchy - Het paardenvlees schandaal heeft de Franse fabrikant van lasagne-maaltijden Fraisnor de kop gekost. Ondanks het feit dat er geen spoor van paardenvlees in maaltijden van Fraisnor is gevonden heeft de onderneming, gevestigd in Feuchy in het noordwesten van Frankrijk, toch de boeken neergelegd. Gevreesd wordt dat de werkgelegenheid voor alle 110 medewerkers verloren is.

De handelsrechter in Arras heeft Fraisnor nu in eerste instantie twee maanden uitstel van betaling verleend om een oplossing te zoeken voor de financiële problemen. Fraisnor produceert jaarlijks 700 ton lasagne op basis van rund- en varkensvlees dat wordt - of werd - verkocht bij alle grote supermarkten in Frankrijk zelf. Over het laatste boekjaar draaide het bedrijf daarmee een omzet van 20 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.