Home

Nieuws 6 reacties

Paardenvlees in corned beef

Parijs - Het Franse voedingsbedrijf Covi heeft DNA van paardenvlees aangetroffen in blikjes corned beef en in enkele kant-en-klaar-maaltijden in blik.

Vooral de corned beef van het merk Hereford wordt in meerdere landen verkocht. De vondst kwam aan het licht door de naweeën van het paardenvlees-schandaal.  Covi zelf stelt dat het slachtoffer is geworden van een fout bij één van haar leveranciers. Covi heeft laten weten dat de verdachte producten inmiddels in Frankrijk zijn teruggehaald. In andere landen was dat zaterdag nog niet gebeurd.

Laatste reacties

 • agratax2

  Deze vleeshandelaren zijn echte tovenaars ze stoppen paarden karkassen in hun koelhuis en er komen karkassen van runderen uit, nadat ze enkele toverspreuken hebben gesproken bij hun verkoop apparaat. Als boeren vragen we ons al jaren af 'Hoe maak ik geld'? Het blijkt zo simpel te zijn dat en boer er niet aan denkt , nl. goedkoop paardenvlees inkopen en als rundvlees verpakken. Het blijkt Kassa te zijn!!

 • Bison

  En het is mischien al voor jaren aan de gang?

 • Broederijbrok

  Koop een Bofkip en je ziet wat je eet.

 • Kerkweg001

  Als je op een blikje corned beef nou gewoon zet daar er voor zoveel procent paarden vlees in zit, dan hoef je niks terug te halen en onnodig te vernietigen.
  Misschien ook een tip voor IKEA, zet gewoon er op wat er in zit, de consument heeft tenslotte geen problemen met paardenvlees.

 • Mels

  Ik lust t met en zonder op brood. Likkie ketchup erbij of mostert ook goed. Mij maakt het,net als veel anderen,niet uit hoor. Ff met de stickertang langs het schap en klaar is Kees.

 • Elevage

  als je nou gewoon vlees haalt als vlees en niet verwerkt in wat dan ook, weet je zeker wat je eet.
  En inderdaad Mels- even de etiketten aanpassen en klaar. Tenslotte eet men nog steeds gewoon door :-)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.