Home

Nieuws 2897 x bekeken 7 reacties

Osse vleesverwerker vraagt faillissement aan

Oss - De in opspraak geraakte vleesverwerker Willy Selten in Oss vraagt faillissement aan. Het vaste personeel heeft dat maandagochtend te horen gekregen op een bijeenkomst. De bank wil het bedrijf niet langer financieren, zo werd verteld.

De vleesverwerker raakte vorige maand in opspraak vanwege de beschuldiging van het Openbaar Ministerie (OM) dat het bedrijf paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees. De vleesverwerker wordt daarom verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Een faillissement heeft volgens het OM geen gevolgen voor het strafrechtelijk onderzoek.

De vleesverwerker werd in februari al enige tijd stilgelegd maar mocht de productie hervatten. Er is nadien echter nauwelijks meer gewerkt.

Bij het bedrijf was maandag niemand bereikbaar voor een toelichting.

Laatste reacties

 • agratax2

  Zie hoe gevaarlijk paardenvlees is, het kan het einde van je bestaan betekenen.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Hoflindenoord

  Etiketten fraude is bedrog en niet goed te praten!
  Van enig gezondheidsrisico was geen sprake. Dat aspect is erbij gehaald om de reputatie van deze vleesverwerker te kunnen schaden.
  Het eindproduct met paardenvlees was en is een kwalitatief hoogwaardig en gezond voedselproduct.
  Vertel wat je doe slager en doe wat je vertelt. Dat is hier niet gebeurt.
  Een gemiste kans. Hopelijk verschaft de curator nog een nieuwe kans.
  We genieten van onze paarden zolang ze goed functioneren en dan gaan ze enkele reis slachthuis en dan genieten we er nog een keer van!

 • Damnjamn

  @Miriamnu

  Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog, apart dat jij al de uitslag daarvan hebt.

 • info162

  Dan word er een bank om zeep geholpen nu helpt de bank er weer 1 om zeep de media is de grootste boosdoener ,zorg dat je de bank zo weinig mogelijk nodig hebt dan hou je het het langste vol.


 • aarthamstra1

  Niet de media maar de MULTINATIONALS beste info162 ,Hoop dat je naar het progamma tegenlicht gekeken hebt op ned 2.
  Overal vinden ze paarden vlees vermengd met iets anders . Word wakker de slager op de hoek bediend niet de supermarkt .De MULTINATIONALS in de vlees industrie doen dat. Ja, beste man niet zelf daar hebben ze dan een(mannetje voor) Rabo het grote gevaar voor onze democratie onder het mom van cooperatief,milieu vriendelijk ,zorgzaam, sportbeminnend .
  Word wakker Shell unilever Rabo Zlto zijn het gevaar, NIET Europa Juist zei hebben belang bij afstandelijke oncontroleerbare bestuursorganen ver weg van de burger ,waar onwetende ambtenaren worden aan gestuurd door gluipers gestuurd door de multinationals.

 • Dutchdeutz

  Wow, Meneer Aart Hamstra, geweldig dat u weet hoe de wereld inelkaar steekt.
  Ik ben van mening dat u de ambtenaren maar geen hand boven het hoofd moet houden. Door wie worden de agrarisch ondernemers het hardtst gen..id, juist diezelfde ambtenaren.
  De agrarisch ondernemers zijn de gemakkelijkste prooi voor ambtenaren. Want het grootste gros van de consument wil alleen maar veel voor weinig.
  Dus maakt het die consument weinig uit of er nou wel of geen paard in zit.
  Dat willen ze NIET weten als het spot goedkoop is.
  Dat is de marktwerking waar de multinationals op welvaren.
  Iedere consument zou eens bij de agrarier zijn voedsel moeten kopen, en zo de multinationals op de knieen moeten krijgen.
  Maar ja, wie slacht het vlees....... jawel Cargill en de zijnen.
  Ambachtelijke slagers zijn vakmensen waar helaas een tekort van is!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.