Home

Nieuws 8856 x bekeken 4 reacties

Opnieuw arrestaties in mestfraudezaak

's-Hertogenbosch - In het onderzoek naar mestfraude heeft de Inlichtingen en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit opnieuw zes verdachten aangehouden. Het gaat om zes mannen uit Noord-Brabant in de leeftijd van 29 tot en met 38 jaar. Een maand geleden werd een 42-jarige mesthandelaar uit Lierop opgepakt in verband met het fraudeonderzoek. Hij zit nog steeds vast.

De zes nieuwe aanhoudingen zijn eind vorige week en dinsdag gedaan. De laatste aanhouding betreft een 35-jarige Pool die in Nederland woont. Het vermoeden is dat de nu aangehouden verdachten betrokken zijn bij de fraude en dat ze de illegale activiteiten hebben voortgezet, nadat de hoofdverdachte was aangehouden. De mannen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en valsheid in geschriften.

Het onderzoek richt zich op het structureel verhullen van nationale en internationale meststromen door het bedrijf van de hoofdverdachte. Volgens justitie zijn er vertakkingen naar Zwitserland, Duitsland, België en Polen. In het kader van het onderzoek werd in september van het vorig jaar huiszoeking verricht op verschillende locaties in die landen.

Door het gebruik van verschillende besloten vennootschappen in verschillende landen is geprobeerd mest aan het zicht te onttrekken. Daarmee is miljoenen aan illegale winst verdiend, denkt het Openbaar Ministerie.

Naast de zeven aangehouden verdachten heeft het OM nog drie verdachten op het oog, die niet zijn aangehouden. Een van de aangehouden verdachten wordt naar verwacht op korte termijn weer vrijgelaten, meldt het Openbaar Ministerie.

Laatste reacties

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • chila

  Hopelijk komt aan deze heksenjacht snel een einde .
  Famillie en vrienden van gevangenen veel sterkte.
  (ze hebben toch niemand vermoord hoop ik ! )

 • Katje

  Moordenaars krijgen in Nederland een enkelbandje.
  De wel hardwerkende mens word achter slot en grendel gezet.

 • Mels

  Hallo,wie bewust de wet overtreed moet toch bestraft worden,er zal dus ook onderzocht moeten worden of dit al dan niet aan de orde is met als gevolg dat de VERDACHTE,schuldige wordt nergens genoemd,vastzit totdat bewezen is dat dat niet nodig meer is.

Of registreer je om te kunnen reageren.