Home

Nieuws 400 x bekeken 1 reactie

Noord-Holland: 85 miljoen voor duurzame initiatieven

Haarlem – De provincie Noord-Holland investeert de komende vijf tot tien jaar tot 85 miljoen euro in duurzame projecten zoals biomassacentrales en zonne-energie.

Het participatiefonds is vooral gespitst op projecten die voor de lange termijn als kansrijk gelden, maar voor de korte termijn moeilijk kunnen worden gefinancierd. Het fonds wordt gefaseerd ingevoerd waarbij Gedeputeerde Staten voorstellen in eerste instantie 30 miljoen euro vrij te maken. Indien Provinciale Staten instemt kan het fonds in de loop van het derde kwartaal actief zijn. Als het bedrag bijna volledig is gebruikt voor participaties volgt een nieuw voorstel voor een tweede tranche.
Voor het participatiefonds wordt een externe fondsbeheerder geworven. De provincie moet wel voor elke investering toestemming geven. Na de eerste tranche wordt geëvalueerd of de opbrengsten voor de maatschappij het fonds inderdaad rechtvaardigen, of dat aanpassing van het reglement omtrent investeringen moet worden aangepast.
Gedeputeerde Jaap Bond van Duurzame energie noemt het proces voorafgaand aan het fonds lang en complex. “Dit voorstel voldoet uitstekend aan de behoefte, ambitie en wensen van de provincie ten aanzien van duurzame energie en duurzame economie. Terwijl we een prima mix hebben weten te realiseren van onafhankelijkheid van beheer en beheersbaarheid van een fonds met deze omvang.”

Eén reactie

  • Bison

    Alleen maar werkverschaffing en geld verkwisten.

Of registreer je om te kunnen reageren.