Home

Nieuws 2537 x bekeken 6 reacties

Nieuw Zeeland vreest grote schade door droogte

Canberra – De regering van Nieuw-Zeeland heeft belangrijke landbouwgebieden op het Noordereiland tot droogtegebieden uitgeroepen.

De schade voor de agrarische sector kan volgens de regering oplopen tot 1 miljard Nieuw-Zeelandse dollar (639 miljoen euro).

In sommige gebieden is sinds drie maanden bijna geen regen gevallen. De gebieden die geraakt worden zijn volgens lokale media onder meer de belangrijke melkveeregio Waikato en de tuinbouwregio’s bij Bay of Plenty en Hawkes Bay. De landbouw is voor Nieuw-Zeeland van cruciaal belang. Vorig jaar was de sector goed voor exportinkomsten van 29 miljard euro.
Zuivel heeft verreweg de belangrijkste productgroei voor Nieuw-Zeeland. Het land werd in het seizoen 2007/2008 ook getroffen door ernstige droogte wat toen leidde tot grote schade in de landbouw en een jaar durende recessie. Op dit moment is echter het Zuidereiland waar ook veel melk wordt geproduceerd niet geraakt door de droogte.

Laatste reacties

 • koestal

  kan invloed hebben op de zuivelprijzen,de een z,n dood is de ander z,n brood,maar ik wens die boeren in NZ alle goeds toe

 • hoving1

  Ben er toen geweest was erg droog de beesten waren rustig maar er was geen gras in het land en geen voer tekoop ik zou als boer een heel machteloos gevoel hebben. sterkte.

 • newzealander

  wij overleven het wel weer , het is erg droog. Hoving1, er is nog genoeg voer te koop en de mais oogst komt ook op gang .Wij zitten midden in de waikato en melken 230 koeien gelukkig hebben we vorig jaar al veel voer op contract ingekocht , en voor ons is het nu kalver tijd . ja als je alleen van gras afhankelijk bent heb je een probleem dat hebben wij dus niet.

 • Kiekeboe

  Ook wij wonen in de waikato, alle dunne koeien staan droog . Er is voldoende voer te koop en de mais oogst is in volle gang. De situatie is nog mee te werken maar als er deze maand weer geen regen valt, zijn de problemen veel groter. Maar we blijven optimistist. @newzealander, sterkte

 • newzealander

  zelfde voor julie NZ farmer

 • el

  Geen pretje om een droogte periode door te maken , het allerbeste voor de NZ farmers. Hier in de USA zijn de voerprijzen al bijna 2 jaar te hoog door droogte.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.