Home

Nieuws 6 reacties

NVWA treft weinig paardenvlees aan

Den haag - Uit ketenonderzoek door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat 2 van 485 genomen monsters van rundvleesproducten paardenvlees bevatten. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer.

In het eerste geval gaat het om een ‘zeer geringe partij’ van 80 kilo gehaktballen, waarvan twee kleine partijen zijn afgeleverd. Inmiddels is al het vlees uit de handel genomen en maakt de NVWA een boeterapport op.

Het tweede positieve geval betreft een partij rundvleessnippers, dat volledig uit paardenvlees bleek te bestaan. Een vrieshuis en verwerkingsbedrijf worden nu onderzocht. Het vlees blijkt afkomstig uit Polen en daarom zijn de Poolse autoriteiten op de hoogte gesteld. Het is nog onduidelijk waar de fraude heeft plaatsgehad.

Volgens Dijksma blijkt uit het onderzoek dat het mengen van paardenvlees in rundvleesproducten in Nederland niet structureel of op grote schaal gebeurt. Ook de vrees voor de aanwezigheid van residuen van diergeneesmiddelen in paardenvlees blijkt vooralsnog niet gegrond, stelt zij.

Laatste reacties

 • koestal

  Hier wonen toch veel Polen,misschien willen die het wel hebben

 • koestal

  Hier wonen toch veel Polen,misschien willen die het wel hebben

 • Mozes

  Dat kunnen ze nou wel zeggen maar in zuid Nederland hadden ze amper een maand geleden zelfs nog een paard in de gang staan.

 • abtje

  Dat was bij de buurvrouw, Mozes.

 • riennl

  Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken

 • Elevage

  stempeltje erop: bevat paardenvlees en iedereen kan weer gewoon aan de frikandellen en kroketten ;-)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.