Home

Nieuws 1 reactie

Mogelijk weer zwijnen en herten in Drenthe

Assen - De provincie Drenthe zou mondjesmaat edelherten, damherten en wilde zwijnen in de provincie moeten toelaten. Gedeputeerde Rein Munniksma liet in een interview met RTV Drenthe weten dat daarover "goede gesprekken" met bewoners en boeren gevoerd moet worden. In januari liet de provincie Drenthe juist nog weten dat groot wild direct afgeschoten zou worden.

Volgens Munniksma kan het wild alleen geweerd worden "dankzij draconische maatregelen". "Dan doe je er beter aan om onder ogen te zien dat een aantal grote grazers hier toch weer terug komt." Dat moet volgens de gedeputeerde wel "netjes en beheerst". Eventueel moet er dan ook weer gejaagd kunnen worden in de provincie en er moet wildbeheer toegepast worden.

Vooral het opnieuw introduceren van zwijnen in het gebied moet "rustig aan", meent Munniksma. Volgens hem zou wild in Drenthe een meerwaarde hebben voor de provincie en levert de aanwezigheid van de dieren "een stukje romantiek" op.

Eén reactie

  • joannes

    Ja, ja, romantiek, kunnen we ons dat wel veroorloven? Of wil Drenthe een gebied voor romantiek worden! Ik heb voor de zekerheid dat ik het begrip goed begrepen heb even gegoogeld en wat je dan vindt zegt genoeg!
    Een levensvisie die geen basis in de werkelijkheid heeft en die een voortbrengsel is van een overdreven optimisme. De term wordt hier niet zozeer gebruikt voor een historische stroming, maar meer voor een levenshouding die ongefundeerd optimistisch is.

Of registreer je om te kunnen reageren.