Home

Nieuws 1409 x bekeken

Minder trekkers afgeleverd in januari

Nieuwegein – In januari zijn in Nederland 166 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd, tegen 236 in dezelfde periode vorig jaar.

Tevens daalde het aantal afgeleverde compacttrekkers van 39 naar 27. Dat meldt de Federatie Agrotechniek.

Het aantal afgeleverde landbouw- en smalspoortrekkers blijft ook duidelijk achter bij 2011 (215) maar ligt nog een fractie hoger dan 2010 (161). Voor heel 2013 rekent de Federatie Agrotechniek op een verkoop van ruim 3.000 machines, vergelijkbaar met het jaar ervoor. Hoewel de verkoop met ups en downs gaat, is langjarig door schaalvergroting een trend naar minder afzet maar zwaardere machines te zien.
De verkopen per trekkermerk worden met een jaar vertraging bekendgemaakt. Uit de cijfers blijkt dat in januari 2012 Fendt de lijst aanvoert met 64 geleverde machines, gevolgd door John Deere (42) en New Holland (26). In 2011 was New Holland met 850 afgeleverde machines nog marktleider vóór eerst John Deere en dan Fendt.

Of registreer je om te kunnen reageren.