Home

Nieuws 3571 x bekeken laatste update:5 mrt 2013

Mesthandelaar blijft nog veertien dagen in cel

Lierop - De rechter-commissaris heeft afgelopen vrijdag besloten om mesthandelaar Anthony van den Broek nog veertien dagen vast te houden voor verhoor. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Een inverzekeringstelling mag maximaal drie dagen duren. Bij voorlopige hechtenis wordt een verdachte meestal overgebracht naar een huis van bewaring. Voorlopige hechtenis duurt maximaal veertien dagen en kan niet worden verlengd. Als de Officier van Justitie een verdachte toch langer vast wil houden, moet hij de rechtbank om een bevel tot gevangenhouding vragen. Voordat de rechtbank hierover een beslissing neemt, wordt hij door de rechter gehoord. Een bevel tot gevangenhouding geldt voor maximaal 90 dagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.