Home

Nieuws 3045 x bekeken laatste update:30 mrt 2013

Mestac: bijna voldoende mest voor mestverwerking Ecoson

Tilburg - Voor het mestverwerkingsinitiatief Ecoson is de benodigde 100.000 ton dierlijke mest bijna gecontracteerd. Dat meldt mestafzetcoöperatie Mestac. Ecoson wil biofosfaat, groen gas en water gaann produceren uit verse varkensmest op de bestaande bedrijfslocatie in Son. De vergunningen en financiering hiervoor zijn volgens Mestac rond.

Mestac is redelijk tevreden over de belangstelling van varkenshouders om deel te nemen aan het mestverwerkingsproject Ecoson. "Het einddoel van 100.000 ton mest komt in zicht", aldus Mestac. Veehouders hoeven bij deelname geen inleggeld te betalen. De leveringskosten bedragen voor de eerste vijf jaar 15 euro per kuub mest, exclusief btw en transportkosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.