Home

Nieuws 1256 x bekeken 2 reacties

Meerderheid EP lijkt voor voorstellen nieuw GLB

Straatsburg - In het Europees Parlement lijkt een meerderheid voor de voorstellen voor het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB).

Er waren meerdere voorstellen voor wijzigingen, echter na het plenaire debat lijken alleen aanpassingen voor het voorkomen van dubbele vergoeding voor vergroeningsmaatregelen, via de eerste en tweede pijler, op een meerderheid te kunnen rekenen. De mogelijkheid voor het instellen van exportsubsidies is onzeker. De Groenen maar ook de liberale fractie ALDE is tegen exportsubsidies omdat dit nadelig kan zijn voor ontwikkelingslanden. "We moeten geen beleid hebben dat nadelig is voor ontwikkelingslanden", vindt ook Birgit Schnieber-Jastram van de Christendemocraten.

De Nederlandse Europarlementariër Bas Eickhout van Groenlinks is ontevreden. Hij had gehoopt dat de verhoudingen plenair iets anders zouden liggen dan in de landbouwcommissie zelf, maar veel partijen lijken de visie van de landbouwwoordvoerders te delen. Eickhout ziet liever meer vergroening dan in het huidige voorstel. Woensdag wordt gestemd over de voorstellen, en ongeveer driehonderd amendementen.

Laatste reacties

  • abtje

    Gifgroen links is altijd ontevreden, houden zo.

  • vwgolf

    we moeten geen beleid hebben dat nadelig is voor ontwikkelingslanden,
    nee vooral niet om je zelf denken!! KOMT GOED

Of registreer je om te kunnen reageren.