Home

Nieuws 915 x bekeken 1 reactie

'Landbouwcommissaris in VS misbruikte macht'

Frankfort - De vorige landbouwcommissaris van de staat Kentucky in de Verenigde Staten wordt aangeklaagd vanwege misbruik van zijn ambt. De republikein Richie Farmer zou tussen 2003 en 2012 tenminste 42 overtredingen van de integriteitsregels van de staat hebben gepleegd, zo blijkt uit een onderzoek dat is ingesteld op verzoek van Farmer's opvolger James Comer.

Farmer creëerde volgens het onderzoek baantjes voor vrienden en bekenden op het landbouwdepartement in de staat, hij liet ambtenaren klussen voor hem privé opknappen en hij misbruikte zijn invloed bij de benoeming van mensen op verschillende posten in het departement.

Hij zou bovendien promotiegeld van de staat hebben gebruikt voor een raceteam van een familielid.

Eén reactie

  • Sjaak

    Richie farmer...leuke naam, geeft je ook te denken;)

Of registreer je om te kunnen reageren.