Home

Nieuws 408 x bekeken laatste update:15 mrt 2013

Kwart meer overslag biobrandstoffen Rotterdam

Rotterdam - In de Rotterdamse haven is in 2012 5,9 miljoen ton aan biobrandstoffen overgeslagen, 24 procent meer dan een jaar eerder. De stijging is vooral het gevolg van de toename van zowel de import als export van biodiesel. Het inkomende volume groeide van 1,2 naar 2,1 miljoen ton terwijl de export toenam van 1,2 naar 1,8 miljoen ton.

De import komt met name uit Indonesië, Maleisië en Singapore. Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn de belangrijkste bestemmingen van biodiesel. De overslag van ethanol daalde juist 17 procent tot 1,4 miljoen ton. Er werd met name minder bio-ethanol uit de VS gelost. Inmiddels is de import opgedroogd door de aanpassing van importtarieven. Wel kwam meer Franse bio-ethanol naar Rotterdam.

Of registreer je om te kunnen reageren.