Home

Nieuws 11 reacties

Kamer: budget van landbouw naar ICT

Den Haag – De Tweede Kamer wil dat Brussel meer geld verschuift van landbouw naar digitale ontwikkelingen. Een meerderheid van VVD, PvdA, SP, Groenlinks, PvdD en 50Plus steunt daartoe een motie van D66-leider Alexander Pechtold.

Dat bleek dinsdag bij de stemmingen. Formeel vraagt de motie het kabinet zich bij de onderhandelingen tussen de Raad en het Europees Parlement over de nieuwe meerjarenbegroting hard te maken voor deze verschuiving.

Laatste reacties

 • sallandseboer

  Nu ik dit lees denk ik aan:
  http://www.youtube.com/watch?v=WTO7_OQTEk4

 • Frenske

  Schuif dit geld AUB naar de staatskas of met spoed naar technische opleidingen.

 • koestal

  op internet kun je blijkbaar ook al graan verbouwen en koeien melken,krijg ook geen vuile handen

 • jordi 1455

  Frenske naar de boeren die verdienen het omdat ze jaren zijn uitgemolken en onderdrukt door de staat.

 • sjang

  Terecht, deze sektor kan met de extreem hoge lonen welke ict-deskundigen ontvangen niet overleven. Ze dreigen onder 4x modaal te zakken.

 • sjaakbea

  Toch wel goede zaak, als je niks meer te eten hebt doet je computer het nog.
  Eet smakelijk
  Sjaak van Essen

 • Elevage

  logisch, alles wordt tegenwoordig bestelt via internet, dus je eten vast ook. Stelletje mutsen

 • joopi

  Dan moet het maar uit de markt betaald worden, is ook veel logischer

 • Haarlemmermeer

  Paauw en witteman 8 februari, Pechtold begrijpt het dus NIET!!! Suiker 80% duurder dan in de rest van de wereld???? Breng de subsidies maar naar beneden dit zijn grijpstuivers, maar vrijemarkt zonder export heffingen, prijsbeperkingen en de import met de zelfde eisen als in de EU.

  Daar spreekt hij over kennis en innovatie waar ik nog in mee kan gaan. De digitale ontwikkelingen subsidieren?? een graaipot creeeren waaruit de grote jongens profiteren en er niks mee doen en de kleintjes niet bij kunnen komen en zelfstandig de nieuwe toekomst maken. Kijk naar Yahoo en Facebook, FBI en Anonymous, het wordt een kunstenaars subsidie voor de grote ICT lobbyisten.

 • overheid

  Er staat in dit artikel niet dat het geld rechtstreeks naar ICT bedrijven zal gaan, maar naar digitale ontwikkelingen.

  Gezien het verkiezingsprogramma van D66 zou de motie eerder neigen naar bv. de snellere aanleg van een breed glasvezelnetwerk in BV Nederland. Dit levert bij aanleg veel nieuw werk op en na aanleg biedt het optimale kansen aan ondernemers om digitaal nieuwe producten / diensten wereldwijd aan te bieden (snel uploaden en downloaden).

  Minder landbouwsubsidie kan leiden tot minder grote overschotten en dus een hogere prijs. Minder leuk voor de burger, ook interessant voor de boer. Het probleem van de burger is op dit moment het wegvallen van werk. Dan is dit plan zo gek nog niet.

 • Henk j

  Is die amptenarenruif nog niet goed genoeg gevuld

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.