Home

Nieuws 794 x bekeken 1 reactie

Groenlinks Groningen dreigt uit college te stappen

Groningen - Omdat de meerderheid van de Provinciale Staten in Groningen donderdag hebben besloten om het moratorium op tien megastallen op te heffen denkt Groenlinks erover uit het college te stappen.

Groenlinks is mordicus tegen het ontwikkelen van grote stallen. Volgens de partij wordt door deze beslissing het mogelijk een bedrijf in de gemeente Vlagtwedde te starten met bijna 2.000 koeien en 10 hectare bouwblok. Die ontwikkeling wil Groenlinks niet. Ook het besluit van Provinciale Staten om de grootte van agrarische bouwblokken op te rekken naar maximaal 4 hectare is de partij in het verkeerde keelgat geschoten. Breekpunt of Groenlinks wel of niet in het college blijft ligt bij de beslissing over de - al genoemde - megastal van Ad Buijs in de gemeente Vlagtwedde. “Op het moment dat GS besluit dat de megastal in de gemeente Vlagtwedde door kan gaan, is het voor Groenlinks afgelopen”, zegt Statenlid Harry Miedema (Groenlinks), “als een dergelijke gigastal is voor ons een breekpunt.”

Eén reactie

  • abtje

    Het breekpunt is dus eigenlijk, nog even zo lang mogelijk rekken en dan meeste geld/wachtgeld ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.