Home

Nieuws 3 reacties

Groen licht voor lopende aanvragen Groningen

Groningen - Zeker tien 'lopende gevallen', waaronder de geplande stal voor 1.800 melkkoeien van veehouder Ad Buijs, profiteren van het compromis dat Provinciale Staten van Groningen vorige week hebben bereikt.

Al is het college gevallen, voorlopig staat het licht op groen voor deze bedrijven. Dit bevestigt een woordvoerder van de provincie Groningen. Aanvankelijk heerste onduidelijkheid over het doorgaan van nieuwe grote stallen.

Buijs is blij dat hij voorlopig verder kan, al realiseert hij zich dat nog diverse horden moeten worden genomen, voordat zijn nieuwe bedrijf er eindelijk staat.

De tien geplande 'megastallen' en mogelijk ook nieuwe aanvragers kunnen profiteren van het bereikte compromis. Daardoor kan het  bouwblok onder voorwaarden worden uitgebreid tot een oppervlakte van 4 hectare. Het zijn niet enkel rundveebedrijven die profiteren van de overeenstemming die is bereikt. Ook intensieve bedrijven zijn erbij gebaat.

Het is echter nog niet duidelijk hoe stevig het bereikte compromis in de Staten van Groningen is. Het akkoord heeft tot gevolg gehad dat het College van Gedeputeerde Staten uiteen is gevallen, waardoor een nieuwe coalitie moet worden gevormd.

Laatste reacties

  • Isidorushoeve

    In het noorden kan meer dan in het zuidelijke Brabant.

  • rieuwersveld

    Hier is ook nog iets meer ruimte dan in Zuid Brabant, maar 1800 koeien is toch te gek voor woorden. Ga lekker naar Oost Duitsland of Amerika!

  • veldhuize001

    Men vergeet dat zo'n bedrijf ook nog eens veel werkgelegenheid schept want je kunt toch wel begrijpen dat boer buis niet alles alleen kan doen en de dieren zullen het uitstekend krijgen misschien nog wel beter dan menig oudere in de verzorgingshuizen dus hou eens een keer op met dat geemmer

Of registreer je om te kunnen reageren.