Home

Nieuws

General Mills boekt meer winst

Minneapolis – General Mills heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 398,4 miljoen dollar (307,9 miljoen euro), tegen 391,5 miljoen dollar een jaar eerder.

Het Amerikaanse voedingsconcern heeft daarmee beter gepresteerd dan verwacht, maar de groei later in fiscaal 2013 wordt volgens General Mills getemperd door hoge kosten. De maker van onder meer Cheerios-ontbijtgranen, Yoplait-yoghurt en Häagen-Dazs-ijs zag de omzet met 7,5 procent toenemen tot 4,43 miljard dollar (3,4 miljard euro). De afzet van voortgezette activiteiten nam 1 procent toe in volume. De omzet is vooral gegroeid door de overname van Yoplait Canada en kruidenproducent Yoki in Brazilië. Voor het komende jaar zegt General Mills conservatief te zijn met overnames.
Topman Ken Powell is gematigd positief over het lopende vierde kwartaal van het boekjaar. “We blijven langzaam maar zekere verbetering in de markt zien waarin we opereren”, aldus Powell. General Mills boekte het afgelopen kwartaal een omzetgroei van 16 procent in Azië terwijl de omzet in Zuid-Amerika verdubbelde. In de EU bleef de omzet op gelijke wisselkoersbasis vrijwel gelijk.
General Mills rekent voor fiscaal 2014 op een groei van de nettowinst per aandeel net onder de 10 procent.
De onderneming uit Minnesota voert uitgaven aan reclame in winkels op, werkt aan een serie nieuwe producten en ziet grondstofprijzen stijgen. Over geheel fiscaal 2013 zal het kostenniveau volgens Powell circa 3 procent hoger liggen dan een jaar eerder en voor fiscaal 2014 wordt opnieuw gerekend op hoge kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.