Home

Nieuws

Gelderland denkt na over herstel ongeldige besluiten

Arnhem - De provincie Gelderland studeert nog op de gevolgen van een uitspraak van de Raad van State, die besluiten tussen oktober 2011 en september 2012 ongeldig maakt.

Het College van Gedeputeerde Staten van de provincie neemt in elk geval tot volgende week de tijd om mogelijke consequenties van de beslissing van de Raad van State in kaart te brengen. Daarna zal zo nodig een hersteloperatie worden ingezet.

De uitspraak van de Raad van State heeft mogelijk gevolgen voor meer dan 800 besluiten. In theorie zou tegen die besluiten nog bezwaar kunnen worden aangetekend. In de praktijk gaat het ook om vergunningen voor tijdelijke werkzaamheden (zoals grondwateronttrekking bij bouwwerkzaamheden), die al zijn afgerond en beëindigd en waar bezwaar geen enkel praktisch gevolg meer heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.