Home

Nieuws 2075 x bekeken 1 reactie

Fransen wijzen weer naar Nederland rond paardenvlees

Cavaillon – De Franse autoriteiten in Vaucluse stellen impliciet dat het geknoei met als rundvlees verkocht paardenvlees in Nederland zou plaatsvinden.

In Frankrijk aangetroffen partijen vlees uit Roemenië bevatten wél paardenvlees als ze via ons land zijn verscheept, maar niet als ze rechtstreeks uit Roemenië zijn aangevoerd. Dat stelt de prefet van Vaucluse, een met veel macht omklede regionale vertegenwoordiger van de staat, naar aanleiding van de vondst van paardenvlees in 320 ton als ‘puur rundvlees’ aangeduid vlees bij Gel Alpes in Cavaillon. Volgens de autoriteiten is het vlees verhandeld door de Nederlandse bedrijven Draap en Windmeijer Meat Trading, die al vanaf het begin van het paardenvleesschandaal in Frankrijk worden genoemd.

Het vlees was bestemd voor verwerking in kant-en-klaar maaltijden door Gel Alpes dat eerder al dergelijke maaltijden terug haalde. "Uit onderzoek is gebleken dat er in vrijwel alle betrokken partijen paardenvlees aanwezig is. Het vlees komt volgens de opgave uit verschillende Europese landen, in hoofdzaak uit Roemenië, maar we hebben vast kunnen stellen dat deze hele handel systematisch is verlopen via opslagruimten in Nederland. Het is daar, in Nederland, dat zich het probleem manifesteert want in de opslagruimte in Cavaillon bevindt zich een partij die rechtstreeks en dus zonder transit afkomstig is uit Roemenië en waarvan de verpakking nog intact is en die partij bevat geen spoor van paardenvlees", aldus de prefet in een verklaring. De Franse autoriteiten hebben hun Nederlandse collega’s op de hoogte gesteld van de bevindingen.

Eén reactie

  • koestal

    Nederland ,een land van handelaren en dominees !

Of registreer je om te kunnen reageren.