Home

Nieuws 626 x bekeken

Frans bedrijf sjoemelt ook met schapenvlees uit Nederland

Castelnauderay - Het Franse vleesbedrijf Spanghero, dat een sleutelrol speelt in de Franse kant van het paardenvlees schandaal, wordt er nu ook van verdacht 'verkeerd' lams- en schapenvlees in voorraad te hebben.

Bij controles is ontdekt dat Spanghero twee partijen van in totaal 57 ton schapenvlees in het koelhuis heeft dat op mechanische wijze van de karkassen is verwijderd. Volgens de Europese regels is dat verboden vanwege het risico dat BSE-gevoelig materiaal in het vlees terecht komt. De techniek is wel toegestaan voor pluimvee maar niet voor runderen, varkens of geiten. Om die reden is het ook niet toegestaan dergelijk vlees in Frankrijk in te voeren.

Het vlees was bestemd voor de verwerking in de Afrikaanse worstsoort merguez. Spanghero wijst, net als bij het paardenvlees, opnieuw naar externe leveranciers en zegt dat het slachtoffer is geworden van fraude. Het Franse ministerie van landbouw heeft laten weten dat dat vlees aan Spanghero geleverd is door Draap in Nederland. Dat bedrijf is ook de leverancier geweest van het paardenvlees dat bij Spanghero is aangetroffen, althans volgens Franse bronnen.

De Franse autoriteiten laten worstproducten die mogelijk van de verdachte partij gemaakt kunnen zijn inmiddels uit voorzorg terug roepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.