Home

Nieuws

Food Valley helpt Thailand

Wageningen - De Thaise regering krijgt steun van de Food Valley bij de verbetering van de voedselveiligheid en de ontwikkeling van nieuwe voedselproducten. Dat is een van de resultaten van het bezoek dat industrieminister Prasert Boonchaisuk heeft gebracht aan de Wageningse Food Valley.

De hulp die Food Valley gaat geven heeft betrekking op coaching en het helpen bij het opzetten van een organisatie. Thailand wil met de ontwikkeling van een eigen food valley de export van voedingsmiddelen een extra stimulans geven. Thailand hoopt de export met tien procent te verhogen. De totale export zal dit jaar uitkomen op ongeveer 25 miljard euro. Dat is al 6 procent meer dan vorig jaar. Belangrijke exportproducten zijn pluimveevlees, tapioca, rijst, garnalen, tonijn en kruiden en specerijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.