Home

Nieuws 1135 x bekeken 1 reactie

Euro daalt fors in waarde

Frankfurt – De koers van de euro is voor het eerst sinds november 2012 onder de $1,28 gezakt. De munt sloot woensdag af met een koers van $1,27.

Voor de export is een lagere waarde gunstig, maar de inkoop van onder meer olie en graan wordt duurder. Begin februari noteerde de munt nog een waarde van $1,36 om daarna lang vlak boven de $1,30 te noteren. De daling komt voort uit angst dat de redding van Cyprus een voorbode is van een hardere aanpak van banken en inzet van spaartegoeden bij crises.

Eén reactie

  • agratax2

    Moeten we langzaam aan gaan denken aan het springen van de Euro. Of minstens an het uittreden van de zwakke broeders om de Euro te redden als tegenhanger van de Dollar? Krijgt de kristallenbol kijker gelijk met zijn voorspelling dat de Euro in 2014 ten grave wordt gedragen en 2020 het einde van de Europese Unie in de huidige vorm realiteit wordt? Ik weet niet wat het beste is, maar zo gaat het niet langer lijkt me. Steeds maar geld aandragen om de klunzen binnen de Euro zone uit de stront te helpen en zelf ook niet zonder sociale en financiële problemen te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.