Home

Nieuws 352 x bekeken

EU-politica: Amerikaans paardenvlees onveilig

Brussel - De Nederlandse Europarlementariër Kartika Liotard slaat alarm over Amerikaans paardenvlees op de Europese markt. Volgens de onafhankelijke politica zit het vlees vol verboden middelen en is het dus onveilig.

Liotard heeft de kwestie aangekaart bij de Europese Commissie in Brussel, zo maakte ze dinsdag in een verklaring bekend. Ze eist een invoerverbod. Volgens haar werd alleen al vorig jaar 23.000 ton vervuild vlees via Mexico en Canada naar de EU geëxporteerd.

Amerikaanse paarden worden niet gefokt voor consumptie, omdat Amerikanen geen paardenvlees eten. De paarden krijgen daardoor allerlei medicatie toegediend, aldus Liotard. Zij verwijst naar mediaberichten hierover. Van het paardenvlees in de EU is 20 procent van Amerikaanse afkomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.