Home

Nieuws

Duitse discounters winnen terrein

Berlijn - Na jaren van tegenspoed winnen de discounters Aldi Nord, Aldi Süd en Lidl weer marktaandeel in Duitsland. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK, onder meer gepubliceerd door het Duitse dagblad Handelsblatt. Volgens GfK nemen verkopen van de ondernemingen sinds augustus 2012 weer sterk toe.

In januari steeg de omzet van de discounters uit levensmiddelen met 8 procent. Voor de hele branche geldt een percentage dichterbij 2 procent. In Duitsland zagen discounters de laatste vier jaar het marktaandeel afnemen van 45 richting 40 procent. In Nederland levert Aldi al jaren terrein in hoewel Lidl wel groeit. Het marktaandeel van Lidl groeide van 6,7 procent in 2011 naar 7,5 procent in 2012, een stijging van 12 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.