Home

Nieuws

Duitse deelstaten nog steeds druk met aflatoxine-mais

Hannover/Düsseldorf - Twee mengvoerfabrikanten in Nedersaksen en drie in Noordrijn-Westfalen hebben aflatoxine-belaste mais ontvangen van de partij uit Servië die in februari in Rotterdam is aangevoerd. Dat hebben de landbouwministeries van deze Duitse deelstaten meegedeeld.

De drie fabrikanten in Noordrijn-Westfalen omvatten ook de fabriek van Forfarmers in Rees waarvan eind vorige week al bekend was dat de bedoelde mais daar was ingezet. Voor de Nedersaksische bewindsman Christian Meyer is de gang van zaken reden om de inzet van Servische mais uit de oogst van 2012 helemaal te verbieden en pas vrij te laten geven als een grondige controle is uitgevoerd. Beide deelstaten zijn druk bezig om uit te zoeken op welke landbouwbedrijven de mais via mengvoerleveranties terecht is gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.