Home

Nieuws 13 reacties

Directeur Ruumpol van ForFarmers vertrekt

Lochem - Algemeen directeur van ForFarmers, Bert-Jan Ruumpol, legt zijn functie vanaf 30 april 2014 ‘in goed onderling overleg’ neer. De Raad van Commissarissen start binnenkort de zoektocht naar een opvolger. Dit maakt het voerconcern vandaag bekend.

Ruumpol is sinds begin 1991 in dienst van ForFarmers en haar rechtsvoorgangers. Sinds 2003 is hij algemeen directeur en voorzitter van de directie van ForFarmers. Onder zijn leiding heeft ForFarmers haar koers gewijzigd en is uitgebouwd van een regionale coöperatie naar een internationale onderneming. Ruumpol zal ook na het einde van het dienstverband nog minimaal twee jaar als adviseur van de raad van commissarissen en de directie van ForFarmers beschikbaar zijn. Nadien gaat hij andere bedrijven adviseren en mogelijk zitting nemen in een aantal commissariaten.

Jan Markink, Voorzitter van de raad van commissarissen: “Wij hebben begrip voor het besluit van Bert-Jan Ruumpol. Wij zijn hem dankbaar voor wat er de afgelopen jaren door de onderneming is gepresteerd. Samen met zijn team is een basis gelegd voor een veelbelovende toekomst van ForFarmers. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling, de groei en het succes van de onderneming sinds hij in 2003 algemeen directeur werd”.
Onder leiding van Ruumpol zette ForFarmers in 2003 een nieuwe koers uit. Kort samengevat: groeien in kernactiviteiten als meer afzet van voer en afbouw van niet-kernactiviteiten als afscheid nemen van een pluimveeslachterij. Naast autonome groei wil het bedrijf ook groeien door overnames. Bij voortgang op coöperatieve basis met een open lidmaatschap voor andere afnemers verwatert echter het eigen vermogen per lid. In 2005 is daarom besloten het vermogen van de coöperatie ForFarmers op naam te zetten van de leden. Het vermogen en het rendement komen hierbij ten gunste van de leden en overname van een particulier bedrijf is dan een stuk makkelijker. Ook de medewerkers en directie kregen destijds aandelen op naam.

Laatste reacties

 • Poll

  De toekomst moet nog bewijzen dat de gekozen constructie wel zo goed is voor een cooperatie.
  Daarover heb ik zo mijn twijfels en denk dat na verloop van een aantal jaren zaken teruggedraaid moeten worden.
  Het eigendomsrecht komt op den duur in het geding.
  Helaas, maar het is niet anders.

 • gerstiroma

  ja Polling het is anders dan in jou tijd, het is geen echte coöperatie meer maar een Handels Onderneming met een coöperatieve achtergrond

 • de schriek

  Handige kerel, eerst zorgen dat het bedrijf hoge winsten laat zien vervolgens vertrekken=cashen van aandelen, voordat het slechter gaat en z'n aandelen zullen dalen.

 • riennl

  Met alle respect voor Bert-Jan. Ik doe het hem niet na, maar groeien door overnames is wel de makkelijkste weg om groot te worden. Helaas is dit ook de gevaarlijkste weg met de meeste valkuilen en de meeste risico s.
  De toekomst zal het uitwijzen wat de reden van zijn vertrek is. Ik vrees dat schriek gelijk heeft. Het doel van Bert-Jan was 10 miljoen ton. Hij zit nu op zes. Zijn target heeft hij dus nog niet gehaald

 • slutter

  Ruumpol,heeft veel gezaaid,het is nu tijd om te oogsten.

 • pdenh1

  Hopelijk is de ontwikkeling van de cooperatie Vion geen baken in zee voor Forfarmers. Aanvankelijk kende de expansiedrift van Vion, nationaal en internationaal geen grenzen, doch de stok bleek voor de grote sprongen te kort te zijn. Boer pas op je kippen!

 • Snel

  Jaloezie en achterdocht voeren de boventoon op dit forum,als Ruumpol,management team, RvC en de ledenraad in 2003 niet' De Nieuwe Koers 'hadden ingezet had For Farmers helemaal niet bestaan. In een krimpende markt zo exploiteren getuigt van lef en inzicht in de sector.

 • drientje

  Snel, droom lekker verder. Je weet nog niet half hoeveel lijken er uit de kast komen wanneer Ruumpol daadwerkelijk vertrokken is. Groeien kan nooit een doel op zich zijn, waar het nu wel naar lijkt. Overigens heb ik ook niet idee dat FF zo'n scherpe prijs heeft voor zijn voeders.

 • Snel

  Drientje ben je ooit op een ledenvergadering of vergadering van aandeelhouders geweest, zoniet dan moet je je bek houden.

 • jonge722

  Zou dit gevolgen kunnen hebben voor de beursgang in of voor 2016?

 • TreesB

  Groter groter grootst..........maar zijn missie is nog niet volbracht. Grootheidswaanzin? Met de verkoop van Cefetra en probroed is het resultaat lekker opgepoetst en 'lijkt' het allemaal redelijk te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat het resultaat komende jaren een flinke deuk krijgt, zeker met integratie van Hendrix en zijn kerstboom aan personeel.

 • Nines

  Al die mensen die denken dat besturen alleen om geld gaat, hebben totaal geen verstand. Ook Ruumpol is een mens van vlees en bloed. Heeft een lichaam dat kan werken, maar ook kan tegenwerken. Hij heeft net als ons een hart en daarmee gevoel. Op den duur heb je genoeg gedaan en is het tijd om gas terug te nemen. Zoals iedere werkende Nederlander doet. Zijn bankrekening heeft daar níéts mee te maken.

 • erwinNH

  Bert jan is een beste kerel en die heeft de for farmers hendrix wel gebracht tot waar ze nu staan let wel op het feit dan beide organisaties dus hendrix en for farmers moesten concureren tegen bedrijfen zoals de agrifirm die al samen gegaan was met cehave. Ik heb zelf bij hendrix UTD gewerkt en ben in dat opzicht de dupe geworden van de samenvoeging want ben er werkloos door geweest maar ik denk dat het een goede zet is geweest om hendrix over te nemen van nutreco

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.