Home

Nieuws 1093 x bekeken 11 reacties

Dijksma wil goedkoper beheer hamsters

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw en natuur onderzoekt een goedkopere oplossing voor het beheer van wilde hamsters. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Op dit moment financiert het ministerie een fokprogramma voor hamsters en draagt daarnaast bij aan 450 hectare voor hamstervriendelijk beheer van landbouwgrond (300 ha) en natuurgebied. De jaarlijkse kosten hiervan bedragen 250.000 euro voor het fokprogramma en 800.000 euro voor het agrarisch natuurbeheer. “Deze kosten zijn hoog, daarom laat ik onderzoek verrichten naar andere vormen van beheer die minder kostbaar zijn, op grotere schaal kunnen worden uitgevoerd en een hoger maatschappelijk draagvlak hebben”, aldus Dijksma.

Laatste reacties

 • Mels

  Stoppen en gebruiken voor lastenverlichting. Die hamster red het ook wel zonder beheer van zijn neptuurgebied. Wordt het nog eens echte natuur.

 • Jan Zonderland

  Een 'fokprogramma' wat E 250.000 per jaar kost ???
  Gooi 100 van die beesten bij elkaar en na een jaar heb je er 100.000
  En het beheer van hamstervriendelijke landbouwgrond en natuurgebied bijna E 2000 per ha??????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  Je verbaast je tegenwoordig ook nergens meer over

 • johannetje

  maar goed dat de linkse aow'er of WAO'er die groen links dan wel sp dan wel PVDA gestemd heeft dit niet weet.

 • agratax2

  Wilde Hamsters fokken prachtig. Zou het niet goedkoper zijn de predatoren met ratten en muizen te voeren? Op deze wijze dineren de roofvogels wel erg duur per dag ca. Euro 250,00 en komen de hamsters noit verder dan enkele mazzel dieren die het overleven.

 • PluimveeBrabant

  Heb eens van een kennis (insider) gehoord hoe dat werkt: Vanuit Eindhoven vertrekt dagelijks een ambtenaar per dienstauto naar zuid limburg om daar de uitvoering van het programma te observeren, hij heeft wat overleg aldaar en reist weer terug naar Eindhoven waar hij een evaluatierapport schrijft. Dat heet werkgelegenheid, en geloof maar dat dit niet de enige is die op deze wijze zijn brood verdiend.

 • Mels

  Als de PvdA echt een sociaal gezicht wil laten zien lijkt het mij dat hier direct mee gestopt wordt. Niet dat die hamster het niet goed mag hebben. Hij fokt maar een end heen maar dit soort geldweggooierij is toch wel het eerste waar het mes in kan. Hoef je niet eens voor te overleggen. Helaas houd dit soort volk mekaar aan het werk.

 • minasblunders1

  Zeg dat wel Mels. Wat zou zo'n onderzoek nu wel weer niet kosten? En hoeveel onderzoeken hebben we al gehad?

 • joopi

  hamsterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrennnnnn

 • jan67

  zijn inmiddels zo door geslagen in nl dat we beter voor de hamsters zijn dan voor onze zieken ouderen en gehandicapten wat nou sociaal beleid dit is asociaal!!!

 • joannes

  Hier is weer bewezen dat de Politiek vooral zichzelf en haar stemmers bedient. Dit heeft niets met Natuur te maken dit is een hobby van een paar idealisten die héél ver buiten de realiteit van de dag staan of........ gewoon genieten van de dommigheid van de rest! In één woord Belachelijk dat zoiets heeft kunnen groeien in onze maatschappij!

 • Marco22

  Dierentuin Nederland.
  Hier uitzending zembla. http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1324363

  En zo gaat het ook met de bever, korhoen wisent enz. Een paar biologen die graag van nederland een dieren-tuin willen maken. Dat tuinieren kost wel bakken vol geld. Geld wat beter besteed kan worden voor zorg en opleiding technische mensen.of vul maar in.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.