Home

Nieuws 1060 x bekeken 1 reactie

Deense screening: rundvlees bevat vaker varkensvlees dan paardenvlees

Kopenhagen - Deens rundvlees bleek bij de door de EU in verband met de paardenvleesaffaire verordineerde screening varkensvlees te bevatten. Dat was het geval bij 11 van de 70 door de voedings- en warenautoriteit genomen steekproeven. Dit screeningsresultaat heeft het landbouwministerie vrijdag meegedeeld.

Bewindsvrouw Mette Gjerskov is er niet blij mee en is van plan de rundvleesbranche op het matje te roepen. "De zaken zullen aanzienlijk strakker moeten worden aangepakt." Overigens werd er in rundvlees ook paardenvlees aangetroffen, namelijk in 3 van de 70 onderzochte partijen. Nog eens 29 steekproeven werden genomen bij een slachterij waarop speciaal de verdenking was gevallen. Van de 29 monsters bevatten er 17 paardenvlees, in 9 gevallen meer dan 1 procent. Van de eerstgenoemde 70 steekproeven bevatten er 3 sporen van paardenvlees.

Eén reactie

  • agratax2

    Eet alleen een niet bewerkt stuk rundvlees, dan kan er niet vreemdsoortig vlees aan toegevoegd zijn en eet je wat je gekocht hebt. Een andere optie is om je vlees bij de slager op de hoek te halen, zo'n man die karkassen in zijn koeling heft hangen en 3 soorten gehakt heeft, varkens - , half om half - en rundergehakt. Paardenvlees heeft de man niet in huis want een paarden karkas kan hij niet binnen afzienbare tijd verkopen en daar komt bij dat hij rechtstreeks zaken doet met zijn klanten / consumenten. Er en vertrouwensband iets waar de handel nog nooit van heeft gehoord of althans er niet naar leeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.