Home

Nieuws 745 x bekeken 2 reacties

Das&Boom woedend over verkoop natuur

Beek-Ubbergen - Natuurorganisatie Das&Boom is woedend over de voorgenomen verkoop van natuurgebieden door Staatsbosbeheer. De organisatie roept staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken woensdag op om onmiddellijk een einde te maken aan ,,deze strafexercitie, die nog stamt uit de kabinetsperiode Rutte I''.

Staatsbosbeheer heeft woensdag de eerste 128 hectare natuur in de etalage gezet. Het gaat om 77 kavels in Overijssel in de gemeente Hellendoorn en Wierden. In totaal gaat Staatsbosbeheer 17.000 hectare natuurgebied bij opbod verkopen. De organisatie moet in deze kabinetsperiode 100 miljoen euro bijdragen aan de staatskas en heeft daarvoor maatregelen zoals de verkoop van grond genomen.
Volgens Das&Boom leven in de houtwallen, vennen, bosjes en bermen die Staatsbosbeheer gaat verkopen beschermde dieren zoals dassen, uilen, vleermuizen en roofvogels. ,,Deze gronden zijn decennialang beheerd met belastinggeld. De nationale schuldenopbouw wordt met 100 miljoen euro slechts 34 uur lang vertraagd en levert een besparing van 0,03 procent op de staatsschuld op. Het is een schandalig excuus'', aldus de natuurbeschermingsorganisatie.
Das&Boom wil via de Wet Openbaarheid van Bestuur alle stukken over deze zaak inzien en stapt daarvoor zonodig naar de rechter, zegt een woordvoerder.

Laatste reacties

 • abtje

  Oei, als die lui boos zijn moet je uitkijken.Misschien gaan ze schuimbekken.
  Dan hebben ze rabies van de dassen. Hondsdolheid is besmettelijk.

 • alco1

  In de oorlog waren er mensen met tassen vol sieraden, die stierven van de honger.
  Wat hebben vooral ouderen en zwakkeren aan een overmaat aan natuur, als zij als eerste slachtoffer worden van de verloedering, die ingezet wordt door ondoelmatig
  geld beheer.

Of registreer je om te kunnen reageren.