Home

Nieuws 2825 x bekeken 4 reacties

Daling mengvoerprijzen voorzichtig ingezet

Den Haag – De daling van de mengvoerprijzen is voorzichtig ingezet. De prijs voor standaardbrok A is deze maand voor het eerst gedaald sinds januari vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het landbouweconomisch instituut LEI.

De LEI-notering voor standaardbrok A daalt met 20 cent naar €26,40. De prijsdaling blijft daarmee beperkt tot minder dan 1 procent. Het gevolg daarvan is dat de huidige prijs van A brok nog bijna een kwart hoger ligt dan begin vorig jaar. Ook bij de andere krachtvoersoorten is de prijs licht gedaald. Alleen paardenbrok blijft achter in deze dalende tendens, want de prijs voor deze brok blijft onveranderd op €29,55 per 100 kilo.

De prijsdaling bij mengvoer is ingegeven door sterk dalende grondstofprijzen. De notering van EU-voertarwe op de graanbeurs in Rotterdam is sinds november met ruim 10 procent gedaald tot rond de 250 euro per ton. De prijs van EU-mais ging in deze periode in dezelfde mate onderuit.

Laatste reacties

 • ...............

  EU tarwe en -mais al ruim 10% in prijs gedaald vanaf november en dan nu al € 0.10 van de brokprijs af, zo komen de brokfabrieken dus aan de hoge winsten!!!
  Het is net de zuivel, maar dan andersom.

 • miniplaat

  Zo werkt het toch altijd, bij stijgende grondstofprijzen krijg je elke week een brief dat men 'genoodzaakt' is de prijs te verhogen, maar als de prijs daalt hoor je eerst maanden nergens van.

 • drientje

  Als je links en rechts hoort wat er aan voerschulden afgeboekt wordt, dan blijft de brok voorlopig wel aan de prijs. Ook de kosten van het aflaktocine verhaal zal ook wel weer de veehouder door de veehouder opgebracht worden.

 • Wim18

  Nederlandse mengvoeder fabrikanten hebben meestal +/- 3 mnd.of langer vooruit hun inkoop dicht liggen dit betekend bij daalende gondstof dagprijzen dat er een naijl effekt is en dat de mengvoeder prijzen in de 'tijd' dalen, dit effekt heb je andersom ook , de Duitse mengvoeder leveranciers werken vaak met dagprijzen deze gaan dus sneller omhoog en sneller omlaag.

Of registreer je om te kunnen reageren.