Home

Nieuws 1214 x bekeken 2 reacties

D66 wil opheldering plannen decentrale energieopwekking

Den Haag - D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken om opheldering gevraagd over de uitwerking van plannen over decentrale energieopwekking in de nieuwe elektriciteitswet.

Van Veldhoven wil weten welke plaats decentrale duurzame energie heeft in het wetgevingsproces. Aanleiding voor de vraag is recente berichtgeving over een overleg tussen vertegenwoordigers van de decentrale energieopwekking en het ministerie, waarbij de sector is gevraagd niet naar buiten te treden. De sector is bezorgd over de plannen voor decentrale energieopwekking.

Laatste reacties

  • herwaarden

    Als men neutraal ( is wel moeilijk ) naar de landen om ons heen kijkt, dan kun je eenvoudig zeggen; de laatste 45 jaar heeft de regering duurzaamheid tegengewerkt.
    Houd ons arme volk svp. zo goed mogelijk op een eerlijke hoogte mbt. de decentrale opwekking en de voorwaarden en de straffen daarvan.

  • agratax2

    herwaarden. Om ons heen kijkend zie ik inderdaad decentrale energie opwekking via duurzame technieken, tevens zie ik enorme centrales op kernenergie (Frankrijk, Zweden en zo meer). Een Duitsland dat bijna ten onder gaat aan zijn Duurzame energie opwekking met grote subsidie bedragen en geen energie transport van Noord West naar Zuid Oost, dus van productie gebied naar gebruikersgebied. Dit geeft Nederland de kans om gratis stroom zodat het Duitse net wordt ontlast.

Of registreer je om te kunnen reageren.