Home

Nieuws 837 x bekeken 1 reactie

Cumela boos om niet compenseren accijnsverschil

Nijkerk - Brancheorganisatie voor loonwerkers Cumela Nederland is boos op staatssecretaris Frank Weekers van Financiën. Hij wil geen compensatieregeling treffen voor loonwerkers in de grensstreek en heeft een voorstel van de brancheorganisatie afgewezen.

Cumela stuurde de staatssecretaris een voorstel om loonwerkers in de grensstreek met België te compenseren voor het accijnsverschil. Dit voorstel is door Weekers afgewezen.

Cumela vindt het antwoord van Weekers teleurstellend, onjuist en niet aanvaardbaar. Dat schrijft directeur Jan Maris op de website van de brancheorganisatie. Volgens Maris heeft de staatssecretaris zich niet in de materie verdiept. Het departement van de staatssecretaris heeft geweigerd met het bedrijfsleven te overleggen. Volgens Maris brengt Weekers daarmee 2.000 arbeidsplaatsen in de branche in gevaar doordat Nederlandse loonwerkers benadeeld worden. Cumela vreest dat veel Nederlandse boeren voor de goedkopere Belgische loonwerkers zullen kiezen. Volgens Maris schiet een gemiddeld loonbedrijf er op jaarbasis 75.000 euro bij in als gevolg van het accijnsverschil tussen normale diesel en de rode diesel.

Eén reactie

  • gjh

    volgens lto er albert jan maat zou er wel compensatie komen maar die hoor je niet meer.zoals gewoonlijk dus veel herrie maar geen daden!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.