Home

Nieuws 1 reactie

Christenunie: 15 procent minder inkomenssteun is ongehoord

Straatsburg - De combinatie van lagere financiële steun en hogere eisen aan de productie gaat de Christenunie te ver. Europarlementariër Peter van Dalen vindt dat Nederlandse boeren harder worden getroffen dan andere boeren in Europa, mede omdat Frankrijk en Italië worden gecompenseerd met extra geld voor het plattelandsbeleid.

"Een daling van directe inkomenssteun met 15 procent voor de Nederlandse boeren vind ik ongehoord", zegt Van Dalen. Hij pleit daarom voor meer ruimte voor boeren om te vergroenen. "Beloon de innovatieve boer", bepleit Van Dalen. "De drie verplichte vergroeningsmaatregelen die de Europese Commissie heeft voorgesteld gaan in Nederland weinig natuurwinst opleveren en voor veel administratieve lasten zorgen", vindt Van Dalen. Hij vindt dat er een bredere invulling moet komen voor de vergroeningsmaatregelen, zodat er een betere prikkel komt voor boeren om te investeren in bijvoorbeeld duurzame stallen. Iets dat Nederland al geruime tijd bepleit.

Eén reactie

  • Mels

    Compleet afschaffen die onzin. Hoef je der ook niet over te vergaderen en kunnen we echt aan lastenverlichting doen.....

Of registreer je om te kunnen reageren.