Home

Nieuws

Britse vleesverkoop blijft op peil

Londen - Ondanks de vele ophef over het paardenvlees schandaal zijn de Britse vleesverkopen de laatste weken op peil gebleven. Weliswaar werden veel minder door het schandaal getroffen diepvries hamburgers verkocht, maar aan de andere kant nam de omzet aan vers gehakt en biefstuk flink toe.

In de maand tot half februari is het volume bij de vleesverkopen gedaald met niet meer dan één procent. Door hogere prijzen nam de omzet in waarde met twee procent toe. De verkopen van gehakt en verse biefstuk lagen 14 procent hoger dan een jaar eerder, terwijl diepvries hamburgers een daling met 35 procent te verwerken kregen.

Directeur Nick Allen van het schap voor de rundvee- en schapenhouderij Eblex: ''Die cijfers zijn geruststellend. Miljoenen pakken met vleesproducten zijn uit de vakken gehaald, wat onvermijdelijk een negatieve invloed heeft gehad op de omzetcijfers, maar toch zien we de vleesverkopen in volume met niet meer dan een procent inzakken. Bovendien kopen meer mensen vers vlees met een garantieschema ofwel producten met een hogere toegevoegde waarde. We zeggen al tijden dat de consument moet kijken naar vers, gegarandeerd vlees om vertrouwen te kunnen hebben in de herkomst, en deze cijfers lijken te bewijzen dat dat aanslaat.''

Of registreer je om te kunnen reageren.