Home

Nieuws 461 x bekeken

Britse varkensstapel op dieptepunt

Londen – De Britse varkensstapel telde per 1 december vorig jaar iets meer dan 4,2 miljoen dieren. Dat is niet alleen 2,4 procent minder dan een jaar eerder maar ook het laagste niveau sinds de statistieken vanaf het begin van deze eeuw worden bijgehouden.

Dat blijkt uit de halfjaarlijkse landbouwtelling van plattelandsministerie Defra. Het aantal fokzeugen nam in deze periode echter wel toe met 2 procent tot ruim een half miljoen. "De varkenshouders zijn geconfronteerd met scherp gestegen voerkosten wat de prijsstijging voor varkensvlees teniet heeft gedaan,’’ aldus Defra.
In de andere vee-sectoren is echter sprake van een toename. Zo lag het aantal schapen en lammeren op jaarbasis 4,4 procent hoger op 22,9 miljoen. Bij ooien bleef de toename echter beperkt tot 0,4 procent, minder dan de sector eerder had verwacht ‘door de moeilijke omstandigheden waarmee de schapenhouderij vooral in de tweede jaarhelft te maken kreeg. Bij rundvee is sprake van een toename met net een half procent naar 9,7 miljoen koeien en kalveren. "Ondanks deze toename blijft de rundveehouderij zich echter ernstig zorgen maken over de hoge voerprijzen tegen de achtergrond van de aanhoudend moeilijke economische omstandigheden in ons land’’, tekent Defra aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.