Home

Nieuws 572 x bekeken

Britse boeren houden Tesco aan belofte

Londen - De National Farmers Union is op bezoek geweest bij de directie van Tesco, de grootste Britse supermarkt, om de toezegging dat vlees alleen in eigen land wordt gekocht verder te versterken. Tesco heeft weliswaar meegedeeld voortaan alleen nog Britse verse kip te verkopen maar heeft het bij andere vleessoorten – en vooral het bij het paardenvlees schandaal betrokken rundvlees - tot nu toe bij vage beloften gehouden.

Topman Philip Clarke van de winkelgigant heeft persoonlijk tijdens het recente congres van de NFU toegezegd dat meer vlees van Britse leveranciers zal komen. In een verdere verklaring heeft het bedrijf daaraan toegevoegd 'waar dat redelijkerwijs mogelijk is'. ''Wij willen graag samen met de NFU en de sector als geheel samenwerking om de Britse capaciteit voor de productie van vlees en kip op te voeren.'' Voorzitter Peter Kendall van de NFU vindt dat echter te vaag: ''Ik wil Clarke aan zijn beloften houden. Praten is makkelijk, daden stellen is moeilijk. Ik geloof dat hij meer Brits rundvlees wil kopen en dat willen wij graag samen met hen waar maken.'' In Britse boerenkringen wordt er bovendien op gewezen dat 2 Sisters door de overname van de Britse activiteiten van Vion een nog grotere leverancier van kip aan Tesco zal worden dan het nu al is.

Of registreer je om te kunnen reageren.