Home

Nieuws 2 reacties

Boer betrapt op illegale mestlozing

Den Bosch - Waterschap Aa en Maas heeft op woensdag 13 maart met mest verontreinigde sloten aangetroffen bij een boerderij in Someren.

Over een lengte van circa 1 kilometer rondom het agrarisch bedrijf zijn sloten verontreinigd met van het perceel afgestroomd mesthoudend water.

Waterschap Aa en Maas en de milieupolitie zijn nog bezig met nader onderzoek om de oorzaak vast te stellen. Er is geen vissterfte geconstateerd en met dammen wordt verdere verspreiding voorkomen. De eigenaar van het perceel is in de gelegenheid gesteld de verontreiniging te verwijderen. Omdat hij hier niet aan wilde voldoen, is vanmorgen vroeg een aannemer, in opdracht van het waterschap, gestart met het verwijderen van de door de illegale lozing ontstane verontreiniging uit de sloten. De kosten hiervan gaat het waterschap op de eigenaar verhalen. De boer kan een strafrechtelijk onderzoek tegemoet zien.

Laatste reacties

  • abtje

    En weer bleren voordat er wat bekend is. Kan ook zijn dat met mest uitrijden met water (sleepslangen) en later sneeuw erover, dat er nu inderdaad iets uitgespoeld is.
    Dus totaal geen opzet aangetoond, maar wel weer kereunen van ohh wat zijn wij goed bezig met onze overbetaalde baantjes. Wij hebben onze portie publiciteit weer binnen. Gefeliciteerd.

  • Mozes

    Het is weer in Someren

Of registreer je om te kunnen reageren.