Home

Nieuws 1310 x bekeken

‘Biomassa in 2020 belangrijke bron energie’

Rotterdam - In 2020 is verwerking van biomassa goed voor 20 procent van de energieproductie. Dat stelt 80 procent van de respondenten van een enquête in de sector voor hernieuwbare energie. De enquête is uitgevoerd door Green Power Conferences en bij de opening van het World Biofuels Market Congress in Rotterdam gepresenteerd.

In de enquête gaf 70 procent aan dat de meeste vraag naar biobrandstoffen de komende 5 jaar vanuit het wegtransport komt. Respondenten waren precies "fiftyfifty" verdeeld over de vraag of in 2050 ten minste 27 procent van de energiebehoefte voor wegtransport wordt ingevuld met biobrandstoffen. Het betreft een doel van het Internationaal Energie Agentschap.

Volgens een andere enquête van persbureau Bloomberg zal de prijs voor biobrandstoffen uit huishoudelijk afval en gewasresten in 2016 op eenzelfde niveau liggen als de prijs voor bio-ethanol vervaardigd uit mais. Ook zal het prijsverschil tussen brandstof uit cellulose, zoals houtsnippers, en bio-ethanol vervaardigd uit mais in 2016 met 40 procent zijn verkleind.

Of registreer je om te kunnen reageren.