Home

Nieuws

BayWa verkoopt vastgoed

München - BayWa verkoopt voor 235 miljoen euro vastgoed. Met de verkopen betaalt de Beierse handelsonderneming onder meer de aankoopsom voor het Rotterdamse handelshuis in agrarische grondstoffen Cefetra en diens Duitse branchegenoot Bohnhorst. Eerder verkocht BayWa al haar hoofdkantoor in München voor 80 miljoen euro aan Competo Capital Partners.

Een deel van de panden wordt volgens de afspraken weer door BayWa gehuurd. BayWa verwacht spoedig opnieuw een pakket vastgoed te verkopen. BayWa betaalde in 2012 125 miljoen euro voor Cefetra, dat tot dan eigendom was van de ondernemingen ForFarmers, Agrifirm en AgruniekRijnvallei. BayWa handelt in een breed pakket aan producten maar topman Klaus Josef Lutz wil de onderneming meer opschuiven richting de landbouw.

BayWa is als groothandel in gewasbeschermingsmiddelen marktleider in Europa en ziet meerwaarde in een grote handelsdivisie voor granen en oliezaden.

Of registreer je om te kunnen reageren.